Java & Bali deluxe XL

Een unieke reis waarbij u de pracht van Java ontdekt en de schoonheid van Bali met enkele leuke extra's zoals, een tocht per 4x4 op de Bromo vulkaan, een overnachting in een luxe tent in het regenwoud van Bali ... ontdek snel dit 20daagse betoverende programma. We hebben het programma voor 2017 herwerkt met nog betere hotels in Java en dit tegen een scherpere prijs.

top hoogtepunten
  • Borobudur
  • Solo
  • Bromo Vulkaan
  • Tenganan
  • Ubud
  • Uniek regenwoud
top plaatsen
  • Yogjakarata
  • Solo
  • Bromo
  • Candidasa
  • Ubud
  • Pemuteran
  • Munduk
  • Sanur
Reisprogramma
Accommodaties
Wat is inbegrepen?

Unieke 18-daagse reis, een 'once in a lifetime' trip

Vlucht

Heenvlucht

Vertrek voor een aangename vlucht naar Yogyakarta. Balireizen werkt met zo goed als alle luchtvaartmaatschappijen samen, kwaliteit en een aansluiting zijn echter prioriteit.

Dag 1
Stop

Yogyakarta

Verblijf in MELIA PUROSANI - Deluxe room pk van dag 2 tot dag 5
 Meer informatie over de accommodaties en keuzemogelijkheden?

Bij aankomst in Yogyakarta maakt u kennis met uw gids, aansluitend heeft u een transfer naar uw hotel. Afhankelijk van het tijdstip van landing heeft u nog tijd om de stad op eigen houtje te ontdekken. We raden een wandeling aan door Jalan Malioboro waar je talrijke typische souvenir winkeltjes kan vinden, je kan natuurlijk ook relaxen aan het prachtige zwembad van je hotel.

Yogyakarta Dag 2
Stop

Yogyakarta

Na het ontbijt starten we met een sightseeing tour door Yogjakarta. Deze metropool met maar liefst 1 miljoen inwoners is de belangrijkste stad van Java met talrijke monumenten, universieteiten en kunst sites. We bezoeken o.a. het Kraton (Palijs van de Sultans) en de ruïnes van het Taman Sari waterkasteel. Vervolgens brengen we een bezoek aan de oude stad met zijn ambachten zoals Batik en zilverwerk. In de namiddag brengen we een bezoek aan de Prambanan tempel uit 856. Deze werd gebouwd voor de god Shiva, Brahma en Vishnu. Hierna is het tijd om terug te keren naar je hotel. (ontbijt en lunch zijn vandaag inclusief)

Yogyakarta Dag 3
Stop

Yogyakarta

Na het ontbijt komt de gids u ophalen voor een bezoek aan de grootste boeddhistische heiligheid ter wereld, Borobudur. Tussen het jaar 775 en 856 werkten hier meer dan 30.000 steenkappers en 15.000 dragers samen om deze plaats vorm te geven, het resultaat een unieke site die je van de éne verbazing in de andere laten vallen. Op de terugkeer maken we nog een stop bij de tempel Candi Mendut en Candi Pawon, deze twee tempels staan samen met Borobudur op één rechte lijn. Alvorens terug te keren naar ons hotel maken we een stop in Candirejo waar je kennis zal maken met het lokale leven, transport zal hier gebeuren in een paardenkoets. Een typische Javaneese lunch staat vandaag op het programma.

Yogyakarta Dag 4
Stop

Yogyakarta - Bromo

Verblijf in SM BROMO - Deluxe room PK van dag 5 tot dag 6
 Meer informatie over de accommodaties en keuzemogelijkheden?

Na een vroeg ontbijt verlaten we Yogyakarta en checken we in voor de trein naar Oost-Java (+- 3u30), geniet tijdens deze rit van het wisselende landschap van vulkanen en plantages. Bij aankomst om 10u30 heeft u een aansluitende transfer naar Bromo waar u incheckt in uw hotel, rest van de dag vrij. Ook vandaag zijn ontbijt en lunch inclusief

Yogyakarta - BromoDag 5
Stop

Bromo - Bali - Candidasa

Verblijf in ALILA MANGGIS - superior kamer van dag 6 tot dag 7 - Alternatief: CANDI BEACH RESORT - DELUXE GARDEN ROOM
 Meer informatie over de accommodaties en keuzemogelijkheden?

Heel vroeg uit de veren voor een tocht per Jeep naar een hoogte van 2440m naar het uitkijkplatform. Van hieruit kan je de nog steeds naast de actieve vulkaan Bromo, ook de vulkaan Mount Batok en Mount Mahameru zien. Doordat we vroeg vertrekken zal u hier een unieke zonsopgang meemaken, a once in a lifetime gebeurtenis. Voor het laatste stukje te klimmen gebruiken we paarden. We keren terug naar het hotel voor het ontbijt. Vervolgens keren we naar Surabaya voor de vlucht naar Bali.

Bij aankomst in Bali zal uw balineese gids u opwachten voor de transfer naar Oost Bali, Candidasa. Afhakelijk van het uur van landing bezoeken we vandaag nog de lelie vijvers.

Bromo - Bali - CandidasaBromo - Bali - CandidasaDag 6
Stop

Inbegrepen: Binnenlandse vlucht

Rechtstreekse vlucht van Surabaya naar Denpasar met een kwaliteitsmaatschappij

Dag 6
Stop

Candidasa - Ubud

Verblijf in ALILA UBUD - superior kamer van dag 7 tot dag 9 - Alternatieven: MAYA UBUD - IMPRESSIVE FOREST SUITE, ROYAL PITA MAHA - DELUXE POOL VILLA
 Meer informatie over de accommodaties en keuzemogelijkheden?

Na een heerlijk ontbijt check out, u maakt een volledige dagexcursie alvorens aan te komen in Ubud. Ons eerste bezoek brengt ons naar Tenganan. Hier wordt u volledig ondergedompeld in de lokale cultuur van het kastensysteem. De bewoners van Tenganan zijn namelijk de oorspronkelijke Balinezen en zullen u laten proeven van hun cultuur door de vele verhalen die ze te vertellen hebben. In dit dorp is nog duidelijk het kastensysteem merkbaar. We nemen de lunch in Rendang.
Onze volgende stop brengt ons naar het water paleis ‘Tirta Gangga’. Dit paleis was de geliefkoosde plaats van de laatste Raja van Amlapura. Een bezoek aan de moedertempel, ‘Besakih’ mag natuurlijk ook niet ontbreken op deze reis. Op zoek naar eeuwige jeugd? De mythische bergbronnen worden geacht een geneeskrachtig en verjongend effect te hebben. Onze laatste stop voor vandaag is aan The Elephant Cave, een tempelcomplex dat niets aan de verbeelding overlaat.

Dag 7
Stop

Ubud

Vandaag beginnen we met een optioneel bezoek aan een traditionele ‘Barong dans’. Na dit spektakel zetten we koers richting ‘Mas’, dit dorp staat gekend voor zijn houtsnijwerk. Op naar hoger gelegen gebied, we reizen verder naar Gunung Kawi, Berg der dichters. Deze tempel stamt uit de 11de eeuw en men vermoedt dat dit de begraafplaats is van koning Anak Wungsu en zijn vele vrouwen. Vervolgens brengt onze gids u na een leuke tocht naar de Kintamani vulkaan waar we de lunch gebruiken. Hierna dalen we terug af naar het Batur meer waar we met een lokale visser een boottocht maken. Na deze ongetwijfeld prachtige dag keren we terug naar ons hotel.

Dag 8
Stop

Ubud - Sang Giri

Verblijf in SANG GIRI - Deluxe tent van dag 9 tot dag 11
 Meer informatie over de accommodaties en keuzemogelijkheden?

We vertrekken ’s morgens vroeg voor een fietstocht in een typisch Balinees dorp, we ontdekken samen de lokale markt, de dorpstempel enz. U zal hier geen andere toeristen tegenkomen. Hierna zetten we de tocht verder naar de rijstvelden van Jatiluwih, deze zijn door unesco beschermd. Rond de middag komen we dan aan in het luxe tenten resort van Sang Giri. Dit tenten resort is gelegen in het enige regenwoud van Bali. U kan hier een natuur ontdekken die u nergens anders op Bali zal tegenkomen. Alleen al het zicht vanuit uw luxe tent is onbetaalbaar.

Ubud - Sang GiriDag 9
Stop

Sang Giri

Vandaag staat er een vrije dag op het programma. Het is echter de bedoeling deze dag deel te nemen aan één van de vele trek- of fietstochten vanuit uw resort

Sang GiriDag 10
Stop

Sang Giri - Munduk

Verblijf in MODING PLANTATION - garden suite van dag 11 tot dag 12 - Alternatief: SANAK RETREAT - ONE BEDROOM BUNGALOW
 Meer informatie over de accommodaties en keuzemogelijkheden?

Na de onvergetelijke ervaring in Sang Giri gaat onze tocht met de wagen verder richting het noorden waarbij we een stop maken aan het meer van Buyan, gekend voor de aapjes. Vervolgens maken we eerst een wandeling gevolgd door een boottocht op het Tamblingan meer. Overnachten doen we op grote hoogte in Munduk te midden van de koffieplantages.

Dag 11
Stop

Munduk - Banyuwedang

Verblijf in THE MENJANGAN - monsoon deluxe van dag 12 tot dag 14 - Alternatief: DYNASTY RESORT BEACH CAMP - Beach Camp tent
 Meer informatie over de accommodaties en keuzemogelijkheden?

Vandaag vertrekken we zeer vroeg om een boottocht te maken op zoek naar de dolfijnen in de buurt van Lovina (zwemmen met dolfijnen is ook mogelijk), vervolgens brengen we een bezoek aan Brahma vihara-arama, boeddhistisch klooster in noord Bali. Deze middag staat er een typische lunch in een uniek kader op het programma. Vervolgens gaat de reis verder naar Pemutran, misschien wel het mooiste stukje van Bali. Jullie logeren hier aan de rand van het nationale park.

Dag 12
Stop

Banyuwedang

In de voormiddag staat er een korte trektocht met een ranger van het hotel op het programma, u zal rond de middag terugkeren zo heeft u nog voldoende tijd om de namiddag in te delen zoals u zelf wenst; snorkelen, fietsen, relaxen, alles is mogelijk, behalve shoppen ...

Dag 13
Stop

Banyuwedang - Sanur

Verblijf in SUDAMALA SUITES - DELUXE GARDEN SUITE van dag 14 tot dag 17 - Alternatieven: KAYUMANIS SANUR PRIVATE VILLA THE GANGSA - one bedroom villa, MACA VILLAS - ONE BEDROOM POOL VILLA
 Meer informatie over de accommodaties en keuzemogelijkheden?

Na de check out gaat de rit richting het zuiden waar u pas op het einde van de dag zal aankomen. We maken eerst een stop in Pupuan, hier zal u genieten van de mooiste rijstterrassen van Bali. Hierna brengen we een bezoek aan het lieflijk tempeltje van Tanah Lot. Tot slot brengen we een bezoek aan de tempel van de Koninklijke familie en enkele marktjes.

Dag 14
Stop

Sanur

Enkele vrije dagen om te genieten van het strand.

Dag 15
Vlucht

Terugvlucht

De laatste dag van de reis alvorens uw terugkeer naar België, Uw gids komt u ophalen in het hotel voor de terugvlucht.

Dag 17
Vlucht

Aankomst

Aankomst in Zaventem of Amsterdam na een onvergetelijke reis en een ervaring die voor eeuwig is

Dag 18
Stel uw reis samen en bereken de prijs

   Hotels binnen deze rondreis

Dag 2 - 5

MELIA PUROSANI - Deluxe room pk

Het prachtige Melia Purosani is gelegen in het centrum van Jogjakarta, vlakbij het winkelcentrum Malioboro. In het hotel zijn diverse restaurants, een mooi zwembad, fitness enz... De kamers zijn zeer mooi ingericht en voorzien van al het moderne comfort

MELIA PUROSANI
Dag 5 - 6

SM BROMO - Deluxe room PK

Na lang zoeken hebben we een heel leuk hotel gevonden in Bromo, het SM Bromo hotel is een echt charme hotel gelegen vlak bij Mount Bromo, op slechts 2 km van de krater.

SM BROMO
Dag 6 - 7
  • HOTEL OPTIE 1ALILA MANGGIS - superior kamer

    ALILA MANGGIS - superior kamer

    Hotel Alila Manggis is gelegen in Oost-Bali in Candidasa aan de zee met zicht op de majestueuze Mount Agung, de meest heilige berg van Bali. In dit hotel komt u volledig tot rust, relax aan het prachtige zwembad of neem een duik in de oceaan. De omgeving is fenomenaal, u kan hier prachtige wandelingen maken in de natuur of gewoon heerlijk genieten van uw hotel.

    De kamers zijn voorzien van al het moderne comfort, we voorzien in onze rondreizen de superior kamers, deze zijn zeer mooi gelegen op het gelijkvloers en hebben een rechtstreekse toegang tot de tuin. Indien u wenst kan u een upgrade doen naar een hoger kamertype.

    Gratis WIFI

    ALILA MANGGIS
  • ALTERNATIEF HOTEL OPTIE 2CANDI BEACH RESORT - DELUXE GARDEN ROOM

    CANDI BEACH RESORT - DELUXE GARDEN ROOM

    Ontsnap aan de drukte van Zuid Bali en omarm de rust van het vreedzame Oost-Bali. Dit charmante resort bevindt zich in een prachtige tuin die uitgeeft een mooie eigen wit zandstrand. De traditionele architectuur maakt gebruik van lokale materialen uit Bali en de naburige Indonesische eilanden. Welkom in deze oase van rust.
    Families logeren in super de luxe Ocean View Pool villa's van maar liefst 300m², met een eigen groot zwembad. Tevens is er een jacuzzi aanwezig.

    CANDI BEACH RESORT
Dag 7 - 9
  • HOTEL OPTIE 1ALILA UBUD - superior kamer

    ALILA UBUD - superior kamer

    Hotel Alila Ubud is rustig gelegen tussen de rijstvelden aan de éne kant en aan de Ayuang rivier aan de andere kant. Het resort ligt op minder dan 15 minuten van het centrum van Ubud. Het is een 'echt' boutique hotel, met prachtige kamers, een uniek zwembad en een heerlijke keuken. Balireizen kiest voor zijn rondreizen de Superior kamers, deze zijn steeds op de 1ste verdieping gelegen en bieden een prachtig zicht op de vallei. Voor een kleine toeslag kan u tevens kiezen voor de 'deluxe' kamers, deze hebben een leuke buitenbadkamer als extraatje. Andere mogelijke kamertypes; Valley Villa, Pool Villa & Terrace Tree Villa.

    GRATIS WIFI

    ALILA UBUD
  • ALTERNATIEF HOTEL OPTIE 2MAYA UBUD - IMPRESSIVE FOREST SUITE

    MAYA UBUD - IMPRESSIVE FOREST SUITE

    Trendy resort met schitterende ligging en complete uitrusting. Alles is hier ontworpen om lichaam en geest te verwennen, van de betoverende infinity-pool tot het knusse spa-paviljoen bij de zachtjes kabbelende rivier. Een echte aanrader

    MAYA UBUD
  • ALTERNATIEF HOTEL OPTIE 3ROYAL PITA MAHA - DELUXE POOL VILLA

    ROYAL PITA MAHA - DELUXE POOL VILLA

    Op zoek naar de ultieme luxe van je eigen villa met privé zwembad en dit in een echt Balinees kader? Zoek niet verder. Royal Pita Maha is op en top luxe, het uitzicht vanaf je villa is al geld waard. Kortom genieten in een luxe kader.

    ROYAL PITA MAHA
Dag 9 - 11

SANG GIRI - Deluxe tent

Het Sang Giri Tent resort is misschien wel het meest speciale hotel van héél Bali. Uniek gelegen in het midden van de natuur, op 5 minuten rijden van de schilderachtige rijstterrassen van Jatiluwih en vlakbij het enige regenwoud dat Bali rijk is. Het resort bestaat uit tenten met een panoramisch uitzicht op de bergen en jungle. Activiteiten zoals mountainbiken, wandelen, trektochten en vogels kijken kunnen geregeld worden ter plaatse. Hier maakt u de meest spectaculaire trektochten van heel Bali.
De tenten zijn uitgesut met al het moderne comfort zoals badkamer, toilet ... hou er wel rekening mee dat deze accomodatie vrij basic is.

SANG GIRI
Dag 11 - 12
  • HOTEL OPTIE 1MODING PLANTATION - garden suite

    MODING PLANTATION - garden suite

    Gelegen op 1000m hoogte vinden we hotel Moding Plantation, mooi genesteld tussen de koffie plantages. Vanuit het infinity zwembad kan u genieten van de schilderachtige zichten op de bergvlakes en koffieplantages. Het is een echt charme hotel met al het moderne comfort dat u nodig heeft.

    Voor onze rondreizen voorzien een verblijf in één van de garden suites. Indien u wenst kan u ook kiezen voor een villa met privé zwembad.

    GRATIS WIFI

    MODING PLANTATION
  • ALTERNATIEF HOTEL OPTIE 2SANAK RETREAT - ONE BEDROOM BUNGALOW

    SANAK RETREAT - ONE BEDROOM BUNGALOW

    Eén woord FANTASTISCH. Het Sanak retreak hotel is een subliem hotel met een al even unieke ligging. Het is een rustgevend toevluchtsoord, omgeven door weelderige rijstvelden. en koffie plantages. Het hotel beschikt naar een prachtig zwembad over een super leuk terras voor yoga en meditatie. gratis wifi

    SANAK RETREAT
Dag 12 - 14
  • HOTEL OPTIE 1THE MENJANGAN - monsoon deluxe

    THE MENJANGAN - monsoon deluxe

    Rustig gelegen in Noord-West Bali vinden we het prachthotel The Menjangan. Dit is het enige luxe resort dat gelegen is in het nationale park en aan de ongerepte noordkust. Naast een zeer leuk restaurant biedt dit hotel tal van faciliteiten. De kamers zijn uitgerust met al het moderne comfort, wij voorzien de monsoon deluxe kamers. Wil u echt exclusief genieten boek dan een verblijf in één van de prachtige beach villa's. GRATIS WIFI

    THE MENJANGAN
  • ALTERNATIEF HOTEL OPTIE 2DYNASTY RESORT BEACH CAMP - Beach Camp tent

    DYNASTY RESORT BEACH CAMP - Beach Camp tent

    Welkom in dit splinternieuwe resort (geopend september 2016) ! Dit 'tenten' resort is één en al luxe. Vanaf ieder plekje van dit resort heb je een adembenemend zicht op de baai van Menjangan. De tenten zijn luxe kamers met prachtig meubilair en alle sanitaire voorzieningen. Een echte aanrader. Balirzizen was als eerste om dit resort te verkennen, naar onze mening 10/10.

    DYNASTY RESORT BEACH CAMP
Dag 14 - 17
  • HOTEL OPTIE 1SUDAMALA SUITES - DELUXE GARDEN SUITE

    SUDAMALA SUITES - DELUXE GARDEN SUITE

    Als u op zoek bent naar een echt charme boutique hotel, zoek dan niet verder. Hotel Sudamala heeft alles om je een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Het hotel is gelegen pal in het centrum van Sanur. Op minder dan 5 minuten wandelen kom je op een prachtig privé strand van het hotel. Als u het hotel binnenstapt ervaart u een rust zoals u dat in geen ander hotel zal meemaken en dit midden in het centrum. De 34 kamers zijn prachtig ingericht in een lokale stijl maar met al het moderne comfort. Wij voorzien een verlbijf in de rustig gelegen Garden Suite kamers.

    SUDAMALA SUITES
  • ALTERNATIEF HOTEL OPTIE 2KAYUMANIS SANUR PRIVATE VILLA THE GANGSA - one bedroom villa

    KAYUMANIS SANUR PRIVATE VILLA THE GANGSA - one bedroom villa

    Een pareltje dat is de samenvatting van dit hotel. Het hotel bestaat uit allemaal privé villa's. Deze villa's zijn volledig ommuurd en hebben een zeer groot privé zwembad. Tevens heb je een prachtige slaapkamer, een buitenliving en een dagkamer ... Het ontbijt is inbegrepen en wordt geserveerd in de villa. Het hotel ligt op 5min rijden van Sanur, er is steeds een chauffeur ter beschikking die je naar het strand of centrum brengt, dit is inbegrepen in de prijs. (vanaf 2017 heeft het hotel een nieuwe naalr Kayumanis Sanur Private Villa & Spa, tot voorheen The Gangsa)

    KAYUMANIS SANUR PRIVATE VILLA THE GANGSA
  • ALTERNATIEF HOTEL OPTIE 3MACA VILLAS - ONE BEDROOM POOL VILLA

    MACA VILLAS - ONE BEDROOM POOL VILLA

    Wondermooie villa's met privé zwermbad. Het strand en het levendige centrum liggen op slechts 5 minuten wandelen. Elke villa is uitgerust met een flatscreen-tv, een iPod-dock en een dvd-speler. De badkamer heeft een vrijstaand bad en een dubbele wastafel. Genieten in pure luxe

    MACA VILLAS
Stel uw reis samen en bereken de prijs

   Praktische informatie

Vanaf de aankomst op de luchthaven van Yogjakarta tot uw vertrek zal u in de watten gelegd worden door uw privé gids. Onze prijzen zijn allesomvattend, de vluchtprijs is standaard niet inclusief, wij volgen alle promo's en bieden tevens speciale tarieven bij diverse maatschappijen.

  • luxe hotels
  • transfers
  • excursies
  • gidsen
  • half pension op Java
  • inkomgelden