Ga samen met onze gidsen op ontdekking door Sumatra. Het hoogtepunt van de reis is het opvangcentrum van de Oerang Oetans. Maar op deze trip zie je ook prachtige watervallen, een wondermooie natuur en je verblijft zelfs op het idyllische Samosir Island.

top hoogtepunten
 • Oerang Oetans
 • plantages
 • watervallen
top plaatsen
 • Medan
 • Bohorak
 • Brastai
 • Parapat
 • Samosir Island
Reisprogramma
Accommodaties
Wat is inbegrepen?
Stop

Sumatra

Verblijf in ARYADUTA - Deluxe kamer PK van dag 1 tot dag 3
 Meer informatie over de accommodaties en keuzemogelijkheden?

Eindelijk aangebroken: de trip naar Sumatra! We landen op Kualanamu International Airport waar de gids op je wacht. We leren elkaar kort al even kennen voor we meteen doorreizen naar het hotel. Hier wordt ook voor ons avondeten gezorgd. U kan dit eiland perfect combineren met Java, Bali of één van de andere eilanden.

Dag 1
Stop

Bohorok

Dag twee van de reis wordt meteen onvergetelijk. Na het ontbijt vertrekken we namelijk richting Bohorok. Onderweg passeren we verschillende kleine dorpjes gevolgd door een uitgestrekt zicht op rubber- en oliepalmplantages. Ook een bezoek aan de lokale markt van Kuala behoort tot de mogelijkheden. Na een rit van ongeveer 3u komen we op onze bestemming aan.
Bohorok Rehabilitation Center is een opvangcentrum voor orang-oetans. Op een trektocht van ongeveer 3u zie je deze majestueuze dieren in hun natuurlijke omgeving. De orang-oetans zijn wild en gaan zelf op zoek naar voedsel. Dit houdt in dat er altijd een kleine kans is dat we ze niet zullen zien tijdens ons bezoek. De wandeling op zich is natuurlijk ook de moeite waard: je steekt de kabbelende riviertjes over en geeft je ogen de kost in het regenwoud. Naast de orang-oetans vind je hier nog andere primaten, apen en tropische vogels. Het laatste deel van de trekking leggen we af per kano. Daarna rijden we terug naar ons hotel in Medan.

BohorokDag 2
Stop

Brastai - Parapat - Samosir

Verblijf in TOLEDO INN - Lake view kamer van dag 3 tot dag 4
 Meer informatie over de accommodaties en keuzemogelijkheden?

Na het ontbijt volgt het uitchecken bij het hotel en vervolgens vertrekken we naar Brastagi - een hooglandresort met iets koeler klimaat en een prachtig berglandschap. De rit zal ongeveer 2.5u in beslag nemen en gaat door een deel van het weelderige tropische regenwoud van Sumatra. Aangekomen in Brastagi, bezoeken we de groenten- en fruitmarkt. Hier waan je je een echte Indonesiër.
Van daar rijden we verder richting Parapat, een beroemd vakantieoord aan de oostkust van het Tobameer. De must-see is de slanke Sipiso-piso-waterval die vanaf honderd meter hoogte de oever van het Tobameer induikt. We brengen onderweg een bezoek aan het oude koningspaleis van Simalungun en genieten van het zicht onderweg: de vruchtbare groente- en fruitboerderijen, dennenbossen en een spectaculair uitzicht op het meer van Toba.
Midden in het Tobameer ligt het eilandje Samasir. We nemen de publieke veerboot ernaartoe. Een uitgelezen kans om ons tussen de lokale bevolking te mengen. Op Samasir doen we de check-in bij het hotel waar we ook het avondeten zullen nemen.

Dag 3
Stop

Samosir - Medan

Verblijf in ARYADUTA - Deluxe kamer PK van dag 4 tot dag 5
 Meer informatie over de accommodaties en keuzemogelijkheden?

Na het ontbijt start de Samosir-tour per boot. Zo brengen we een bezoek aan Ambarita, een traditioneel dorp met oude megalithische meubels. We springen opnieuw op de boot en gaan naar het dorp Tomok om de tombe van koning Sidabutar en het dorp Batak Toba te bezoeken. Na de lunch rijden we opnieuw richting Medan. Ook deze keer kan je je vergapen aan rubberplantages, rijstterrassen, palmplantages en dergelijke meer. We rijden nog langs een aantal kleine stadjes met klinkende namen als Pematang Siantar en Tebing Tinggi. Je leert Sumatra deze reis zowel op vlak van natuur en cultuur helemaal kennen.

Dag 4
Stop

Sumatra

Enkele uren voor de vertrektijd van de vlucht zal je opgehaald worden om zorgeloos het verblijf in Sumatra af te sluiten. Meestal betekent dit nog ruimschoots de tijd voor een ontbijt in het hotel.
Reis verder naar één van de andere prachtige eilanden van Indonesië voor een nieuw avontuur.

Dag 5
Stel uw reis samen en bereken de prijs

   Hotels binnen deze rondreis

Dag 1 - 3

ARYADUTA - Deluxe kamer PK

Dit prachtige 5* hotel ligt op wandelafstand van het centrum. Het heeft een super leuk zwembad waar een oase van rust heerst. Geniet van de heerlijke keuken in één van de diverse restaurants.

ARYADUTA
Dag 3 - 4

TOLEDO INN - Lake view kamer

Welkom op deze magische plek. Het eenvoudig maar zeer degelijk hotel is uniek gelegen.

TOLEDO INN
Dag 4 - 5

ARYADUTA - Deluxe kamer PK

Dit prachtige 5* hotel ligt op wandelafstand van het centrum. Het heeft een super leuk zwembad waar een oase van rust heerst. Geniet van de heerlijke keuken in één van de diverse restaurants.

ARYADUTA
Stel uw reis samen en bereken de prijs

   Praktische informatie

Deze trip is volledig begeleid van het begin tot het einde.

 • 4x ontbijt
 • 4x diner
 • gids voor de hele periode
 • alle overnachtingen
 • transfers
 • inkomgelden