De parels van Indonesië

Super leuke combinatie waarbij je op zoek gaar naar de orang oetans in Sumatra, je gaat de Bromo vulkaan beklimmen op Java en je eindigt met een volledige tour in Bali

top hoogtepunten
 • Medan
 • Oerang Oetans
 • Borobudor
 • Bromo
 • Tanah Lot
 • Dolfijnen
 • ....
top plaatsen
 • Medan
 • Yogjokarta
 • Bromo
 • Candidasa
 • Ubud
 • Pemuteran
 • Munduk
Reisprogramma
Accommodaties
Wat is inbegrepen?

Combireis Sumatra, Java & Bali

Vlucht

Heenvlucht

Vertrek vanaf Zaventem, Amsterdam of Dusseldorf richting Medan, de hoofdstad van Sumatra. De meeste vluchten maken een overstap in Singapore. informeer naar de mogelijkheden om hier enkele dagen ter blijven.

Dag 1
Stop

Medan

Verblijf in ARYADUTA - Deluxe kamer PK van dag 2 tot dag 5
 Meer informatie over de accommodaties en keuzemogelijkheden?

We landen op Kualanamu International Airport. We maken kennis met de gids en reizen door naar het hotel. Hier wordt ook voor ons avondeten gezorgd. (inclusief)
Afhankelijk van het uur van aankomst kan u nog even de stad gaan bezoeken.

Dag 2
Stop

Bohorok

Deze dag wordt meteen onvergetelijk. Na het ontbijt vertrekken we namelijk richting Bohorok. Onderweg passeren we verschillende kleine dorpjes gevolgd door een uitgestrekt zicht op rubber- en oliepalmplantages. Daarna een bezoek aan de lokale markt van Kuala. Na een rit van ongeveer 3 uur komen we op onze bestemming aan. Tijd om op zoek te gaan naar de orangoetans. Op een trektocht van ongeveer 3 uur zie je deze majestueuze dieren in hun natuurlijke omgeving. De orang-oetans zijn wild en gaan zelf op zoek naar voedsel. Dit houdt in dat er altijd een kleine kans is dat we ze niet zullen zien tijdens ons bezoek. De wandeling op zich is natuurlijk ook de moeite waard: je steekt de kabbelende riviertjes over en geeft je ogen de kost in het regenwoud. Naast de orang-oetans vind je hier nog andere primaten, apen en tropische vogels. Daarna rijden we terug naar ons hotel in Medan (ontbijt en diner inclusief)

Dag 3
Stop

Samosir Island

Na het ontbijt volgt het uitchecken bij het hotel en vervolgens vertrekken we naar Brastagi, een hooglandresort met iets koeler klimaat en een prachtig berglandschap. De rit zal ongeveer 2,5 uur in beslag nemen en gaat door een deel van het weelderige tropische regenwoud van Sumatra. Aangekomen in Brastagi,bezoeken we de groente- en fruitmarkt. Hier waan je je een echte Indonesiër.
Van daar rijden we verder richting Parapat, een beroemd vakantieoord aan de oostkust van het Tobameer. Dé must-see is de slanke Sipiso Piso-waterval die vanaf honderd meter hoogte de oever van het Tobameer induikt. We brengen onderweg een bezoek aan het oude koningspaleis van Simalungun en genieten van het zicht onderweg: de vruchtbare groente- en fruitboerderijen, dennenbossen en
een spectaculair uitzicht op het meer van Toba. Midden in het Tobameer ligt het eilandje Samasir. We nemen de publieke veerboot ernaartoe. Een uitgelezen kans om ons tussen de lokale bevolking te mengen. Op Samasir doen we de check-in bij het hotel waar we ook het avondeten zullen nemen. (ontbijt en diner inclusief)

Dag 4
Stop

Samosir - Medan

Verblijf in TOBA COTTAGES - Room PK van dag 5 tot dag 6
 Meer informatie over de accommodaties en keuzemogelijkheden?

Na het ontbijt start de Samosir-tour per privé-boot. Zo brengen we een bezoek aan Ambarita, een traditioneel dorp met oude megalithische meubels. We springen opnieuw op de boot en gaan naar het dorp Tomok om de tombe van koning Sidabutar en het dorp Batak Toba te bezoeken. Na de lunch rijden we opnieuw richting Medan. Ook deze keer kan je je vergapen aan rubberplantages, rijstterrassen, palmplantages en dergelijke meer. Hier maken we dan ook een stop. We rijden nog langs een aantal kleine stadjes met klinkende namen als Pematang Siantar en Tebing Tinggi. Je leert Sumatra deze reis zowel op vlak van natuur en cultuur helemaal kennen. (ontbijt en diner inclusief)

Dag 5
Stop

Sumatra - Java

Verblijf in MELIA PUROSANI - Deluxe room pk van dag 6 tot dag 9
 Meer informatie over de accommodaties en keuzemogelijkheden?

Je wordt opgehaald, zo kan je je verblijf in Sumatra zorgeloos afsluiten. Meestal betekent dit nog ruimschoots de tijd voor een ontbijt in het hotel. Vanaf de luchthaven van Medan vliegen we rechtstreeks naar Yogyakarta, gelegen in centraal Java. Je persoonlijke gids wacht je op aan de luchthaven en begeleidt je transfer naar het hotel. Afhankelijk van het tijdstip van de landing, heb je nog even tijd om de stad op eigen houtje te verkennen. Tip: in Jalan Malioboro vind je typische souvenirwinkeltjes. Je kan natuurlijk ook zalig relaxen aan het zwembad van je hotel. (ontbijt en lunch inclusief)

Dag 6
Stop

Yogyakarta

Metropool Yogyakarta is met talrijke monumenten, universiteiten en kunstsites de belangrijkste stad van Java. In het Kraton, het paleis van de Sultans, en de ruïnes van het waterkasteel Taman Sari snuif je de culturele sfeer op. Daarna volgt een bezoek aan de oude stad zelf, gekend om zijn zilverwerk en ambachten zoals batikken. Afsluiter is de Prambanantempel uit 856, gebouwd voor de goden Shiva, Brahma en Vishnu.

Dag 7
Stop

Yogyakarta - Borobudur

Op dag 8 bezoek je Borobudur, de grootste boeddhistische heiligheid ter wereld. Tussen 775 en 856 werkten meer dan 30.000 steenkappers en 15.000 dragers om deze site vorm te geven. Later op
de dag: Candi Mendut en Candi Pawon, twee tempels op één rechte lijn met Borobudur. Het meer van Mehjet en de verschillende theeplantages vormen de laatste stops alvorens terug te keren naar het hotel. (ontbijt en diner inclusief)

Dag 8
Stop

Bromo

Verblijf in SM BROMO - Deluxe room PK van dag 9 tot dag 10
 Meer informatie over de accommodaties en keuzemogelijkheden?

Volgende bestemming: Bromo. Op de vroege treinrit van 3,5 uur naar Oost-Java geniet je van een wisselend landschap van vulkanen en plantages. Aansluitende transfer naar je hotel, de rest van de dag ben je vrij. (ontbijt en diner inclusief)

Dag 9
Stop

Bromo - Bali

Verblijf in ALILA MANGGIS - superior kamer van dag 10 tot dag 11
 Meer informatie over de accommodaties en keuzemogelijkheden?

Heel vroeg uit de veren voor een tocht per Jeep naar een hoogte van 2440m naar het uitkijkplatform. Van hieruit kan je de nog steeds naast de actieve vulkaan Bromo, ook de vulkaan Mount Batok en Mount Mahameru zien. Doordat we vroeg vertrekken zal u hier een unieke zonsopgang meemaken, a once in a lifetime gebeurtenis. Voor het laatste stukje te klimmen gebruiken we paarden. We keren terug naar het hotel voor het ontbijt. Vervolgens keren we naar Surabaya voor de vlucht naar Bali.
Onthaal op de luchthaven door je privé-gids die je gedurende de hele reis de hoogtepunten en verborgen schoonheden van het eiland helpt ontdekken. Aansluitend transfer naar het hotel in Candidasa. Dit kleine vissersdorp wordt wel eens ‘het Kuta van twintig jaar geleden’ genoemd. (ontbijt inclusief)

Dag 10
Stop

Candidasa - Ubud

Verblijf in ALILA UBUD - superior kamer van dag 11 tot dag 14 - Alternatieven: MAYA UBUD - IMPRESSIVE FOREST SUITE, ALAYA RESORT - Deluxe kamer
 Meer informatie over de accommodaties en keuzemogelijkheden?

Check-out na een heerlijk ontbijt. Je maakt een volledige dagexcursie alvorens aan te komen in Ubud. Ons eerste bezoek brengt ons naar Tenganan. Hier word je volledig ondergedompeld in de lokale cultuur van het kastensysteem. De bewoners van Tenganan zijn namelijk de oorspronkelijke Balinezen en laten je hun cultuur proeven door de vele verhalen die ze te vertellen hebben. In dit dorp is het kastensysteem nog duidelijk merkbaar. Volgende halte: Tirtagangga, het geliefkoosde waterpaleis van de laatste Raja van Amlapura. De bergbronnen die vrij door de sierlijke zwembaden stromen worden helende en verjongende krachten toegeschreven, althans volgens de legende. Een bezoek aan de moedertempel ‘Besakih’ mag op deze reis zeker niet ontbreken. Via een lange trap bereik je het heilige tempelcomplex op de hellingen van de Gunung Agung-vulkaan. Het prachtige zicht op de circa 200 bouwwerken, terrassen en paviljoenen loont de beklimming. De tocht wordt verdergezet naar de spectaculaire Kintamani-vulkaan langs een van de mooiste routes van Bali. Aan het meer van Batur zie je de fishfarms van dichtbij. (ontbijt inclusief)

Dag 11
Stop

Ubud

Vrije dag. Trek eropuit en snuif de sfeer op in een van de vele musea in Ubud, de culturele hoofdstad van Bali. Heb je het liever wat sportiever, dan kan je kiezen uit twee actieve programma’s: een beklimming van Mount Batur met zonsopgang of een gedurfde raftingtocht. (ontbijt inclusief)

Dag 12
Stop

Ubud

Vandaag bezoek aan een traditionele ‘Barong’- dans. Daarna in zuidelijke richting naar kunstenaarsdorp Mas, bekend om zijn houtsnijwerk en maskermakers. En na een bezoek aan de ‘olifantengrot’ Goa Gajah, brengt de tocht ons naar Gunung Kawi: ‘Berg der Dichters’. Deze tempel uit de 11e eeuw is de vermoedelijke begraafplaats van Anak Wungsu en zijn vele vrouwen. Alvorens naar het hotel terug te keren, maak je in de Bali Pulina Tropical Plantation kennis met alle inheemse planten en hun krachten. Op een prachtige uitkijkpost op het einde van de tour kan je er de bekende ‘Luwak’-koffie proeven, al geruime tijd gekend als de duurste koffie ter wereld. ‘s Avonds maak je tijdens een kookcursus kennis met de lokale specerijen, en maak je zelf je eigen diner. Eet smakelijk!

Dag 13
Stop

Munduk

Verblijf in MODING PLANTATION - garden suite van dag 14 tot dag 15 - Alternatief: SANAK RETREAT - ONE BEDROOM BUNGALOW
 Meer informatie over de accommodaties en keuzemogelijkheden?

Na een vroeg ontbijt vertrekken we naar een typisch Balinees dorp. We springen op de fiets en ontdekken onder andere de vroegmarkt, een schooltje en een typische woning, de enige buitenlanders die in dit dorp komen zijn de 'Balireizen' klanten, meer authentiek kan dus niet. We zetten de reis verder naar de rijstterrassen van Jatiluwih, een adembenemend panorama en Unesco Werelderfgoed. Na een mooie wandeling met een lokale gids aan het meer van Tambligan, varen we het meer over met een kano. Daarna ontmoeten we de aapjes aan het meer van Buyan. Als er nog tijd over is, maken we een stop aan de waterval van Munduk.

Dag 14
Stop

Pemuteran

Verblijf in DYNASTY RESORT BEACH CAMP - Beach Camp tent van dag 15 tot dag 17 - Alternatief: THE MENJANGAN - monsoon deluxe
 Meer informatie over de accommodaties en keuzemogelijkheden?

We staan vroeg op om een boottocht te maken op zoek naar dolfijnen in de buurt van Lovina. Daarna een bezoek aan Brahma Vihara Arama, een boeddhistisch klooster in Noord-Bali. Voor aankomst in het hotel nog een laatste stop in de Hatten Wine Farm, waar je de typisch Balinese Hatten-wijn kan proeven (ontbijt en een verrassing). Je kolt in de namiddag aan in het nationale park waar we de intrek nemen in ons hotel/tent.

Dag 15
Stop

Nationale Park

Samen met je gids en een lokale ranger maak je een trektocht door het nationale park, op zoek naar de ‘black monkey’. Optioneel kan je een snorkeltocht maken naar Menjangan Island. (ontbijt inclusief)

Dag 16
Stop

Sanur

Verblijf in SUDAMALA SUITES - DELUXE GARDEN SUITE van dag 17 tot dag 19 - Alternatief: MAYA SANUR - deluxe garden view
 Meer informatie over de accommodaties en keuzemogelijkheden?

We verlaten noord-Bali en maken een eerste stop in Busung Biu Village, hier heb je een uitizicht op de mooiste rijstterrassen van Bali. Daarna bezoek aan de Tanah Lot Tempel, midden in zee. Bij laag
water kan je de tempel te voet bereiken over een zanddam. Je sluit de dag af in de tempel van de koninklijke familie en met een bezoek aan enkele lokale marktjes. Overnacht in Sanur of één van de andere badplaatsen in zuid-Bali, aan jou de keuze.

Dag 17
Stop

Sanur

Vrije dag om te ontspannen aan het strand. Je kan zonder problemen deze reis nog verlengen met enkele dagen strand.

Dag 18
Vlucht

Terugvlucht

De laatste dag van de reis, de gids zal je komen ophalen aan het hotel voor de transfer naar de luchthaven, aansluitend de terugvlucht. (ontbijt inclusief)

Dag 19
Vlucht

Aankomst

Aankomst in Zaventem, Dusseldorf of Amsterdam.

Dag 20
Stel uw reis samen en bereken de prijs

   Hotels binnen deze rondreis

Dag 2 - 5

ARYADUTA - Deluxe kamer PK

Dit prachtige 5* hotel ligt op wandelafstand van het centrum. Het heeft een super leuk zwembad waar een oase van rust heerst. Geniet van de heerlijke keuken in één van de diverse restaurants.

ARYADUTA
Dag 5 - 6

TOBA COTTAGES - Room PK

Dag 6 - 9

MELIA PUROSANI - Deluxe room pk

Het prachtige Melia Purosani is gelegen in het centrum van Jogjakarta, vlakbij het winkelcentrum Malioboro. In het hotel zijn diverse restaurants, een mooi zwembad, fitness enz... De kamers zijn zeer mooi ingericht en voorzien van al het moderne comfort

MELIA PUROSANI
Dag 9 - 10

SM BROMO - Deluxe room PK

Na lang zoeken hebben we een heel leuk hotel gevonden in Bromo, het SM Bromo hotel is een echt charme hotel gelegen vlak bij Mount Bromo, op slechts 2 km van de krater.

SM BROMO
Dag 10 - 11

ALILA MANGGIS - superior kamer

Hotel Alila Manggis is gelegen in Oost-Bali in Candidasa aan de zee met zicht op de majestueuze Mount Agung, de meest heilige berg van Bali. In dit hotel komt u volledig tot rust, relax aan het prachtige zwembad of neem een duik in de oceaan. De omgeving is fenomenaal, u kan hier prachtige wandelingen maken in de natuur of gewoon heerlijk genieten van uw hotel.

De kamers zijn voorzien van al het moderne comfort, we voorzien in onze rondreizen de superior kamers, deze zijn zeer mooi gelegen op het gelijkvloers en hebben een rechtstreekse toegang tot de tuin. Indien u wenst kan u een upgrade doen naar een hoger kamertype.

Gratis WIFI

ALILA MANGGIS
Dag 11 - 14
 • HOTEL OPTIE 1ALILA UBUD - superior kamer

  ALILA UBUD - superior kamer

  Hotel Alila Ubud is rustig gelegen tussen de rijstvelden aan de éne kant en aan de Ayuang rivier aan de andere kant. Het resort ligt op minder dan 15 minuten van het centrum van Ubud. Het is een 'echt' boutique hotel, met prachtige kamers, een uniek zwembad en een heerlijke keuken. Balireizen kiest voor zijn rondreizen de Superior kamers, deze zijn steeds op de 1ste verdieping gelegen en bieden een prachtig zicht op de vallei. Voor een kleine toeslag kan u tevens kiezen voor de 'deluxe' kamers, deze hebben een leuke buitenbadkamer als extraatje. Andere mogelijke kamertypes; Valley Villa, Pool Villa & Terrace Tree Villa.

  GRATIS WIFI

  ALILA UBUD
 • ALTERNATIEF HOTEL OPTIE 2MAYA UBUD - IMPRESSIVE FOREST SUITE

  MAYA UBUD - IMPRESSIVE FOREST SUITE

  Trendy resort met schitterende ligging en complete uitrusting. Alles is hier ontworpen om lichaam en geest te verwennen, van de betoverende infinity-pool tot het knusse spa-paviljoen bij de zachtjes kabbelende rivier. Een echte aanrader

  MAYA UBUD
 • ALTERNATIEF HOTEL OPTIE 3ALAYA RESORT - Deluxe kamer

  ALAYA RESORT - Deluxe kamer

  Stap binnen in het 5* Alaya resort in Ubud. Het hotel is uiterst centraal gelegen vlak bij het centrum van Ubud en omringd door prachtige rijstvelden. De 60 luxekamers zijn in een Balinese stijl ingericht. Kortom een plek waar u zal kunnen tot rust komen.

  ALAYA RESORT
Dag 14 - 15
 • HOTEL OPTIE 1MODING PLANTATION - garden suite

  MODING PLANTATION - garden suite

  Gelegen op 1000m hoogte vinden we hotel Moding Plantation, mooi genesteld tussen de koffie plantages. Vanuit het infinity zwembad kan u genieten van de schilderachtige zichten op de bergvlakes en koffieplantages. Het is een echt charme hotel met al het moderne comfort dat u nodig heeft.

  Voor onze rondreizen voorzien een verblijf in één van de garden suites. Indien u wenst kan u ook kiezen voor een villa met privé zwembad.

  GRATIS WIFI

  MODING PLANTATION
 • ALTERNATIEF HOTEL OPTIE 2SANAK RETREAT - ONE BEDROOM BUNGALOW

  SANAK RETREAT - ONE BEDROOM BUNGALOW

  Eén woord FANTASTISCH. Het Sanak retreak hotel is een subliem hotel met een al even unieke ligging. Het is een rustgevend toevluchtsoord, omgeven door weelderige rijstvelden. en koffie plantages. Het hotel beschikt naar een prachtig zwembad over een super leuk terras voor yoga en meditatie. gratis wifi

  SANAK RETREAT
Dag 15 - 17
 • HOTEL OPTIE 1DYNASTY RESORT BEACH CAMP - Beach Camp tent

  DYNASTY RESORT BEACH CAMP - Beach Camp tent

  Welkom in dit splinternieuwe resort (geopend september 2016) ! Dit 'tenten' resort is één en al luxe. Vanaf ieder plekje van dit resort heb je een adembenemend zicht op de baai van Menjangan. De tenten zijn luxe kamers met prachtig meubilair en alle sanitaire voorzieningen. Een echte aanrader. Balirzizen was als eerste om dit resort te verkennen, naar onze mening 10/10.

  DYNASTY RESORT BEACH CAMP
 • ALTERNATIEF HOTEL OPTIE 2THE MENJANGAN - monsoon deluxe

  THE MENJANGAN - monsoon deluxe

  Rustig gelegen in Noord-West Bali vinden we het prachthotel The Menjangan. Dit is het enige luxe resort dat gelegen is in het nationale park en aan de ongerepte noordkust. Naast een zeer leuk restaurant biedt dit hotel tal van faciliteiten. De kamers zijn uitgerust met al het moderne comfort, wij voorzien de monsoon deluxe kamers. Wil u echt exclusief genieten boek dan een verblijf in één van de prachtige beach villa's. GRATIS WIFI

  THE MENJANGAN
Dag 17 - 19
 • HOTEL OPTIE 1SUDAMALA SUITES - DELUXE GARDEN SUITE

  SUDAMALA SUITES - DELUXE GARDEN SUITE

  Als u op zoek bent naar een echt charme boutique hotel, zoek dan niet verder. Hotel Sudamala heeft alles om je een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Het hotel is gelegen pal in het centrum van Sanur. Op minder dan 5 minuten wandelen kom je op een prachtig privé strand van het hotel. Als u het hotel binnenstapt ervaart u een rust zoals u dat in geen ander hotel zal meemaken en dit midden in het centrum. De 34 kamers zijn prachtig ingericht in een lokale stijl maar met al het moderne comfort. Wij voorzien een verlbijf in de rustig gelegen Garden Suite kamers.

  SUDAMALA SUITES
 • ALTERNATIEF HOTEL OPTIE 2MAYA SANUR - deluxe garden view

  MAYA SANUR - deluxe garden view

  Maya Sanur Resort & Spa is een splinternieuw stijlvol resort aan het strand van Sanur. Het herbergt 103 zorgvuldig ontworpen kamers; drie zeer mooie zwembaden, "waaronder een 158meter lang lagune zwembad"; een bekroonde Spa b, en drie restaurant. Het is gelegen op het strand en biedt een panoramisch uitzicht op de oceaan.

  MAYA SANUR
Stel uw reis samen en bereken de prijs

   Praktische informatie

Vanaf de aankomst op de luchthaven van Medan tot uw vertrek in Bali zal u in de watten gelegd worden door uw privé gids. Onze prijzen zijn allesomvattend, de vluchtprijs is standaard niet inclusief, wij volgen alle promo's en bieden tevens speciale tarieven bij diverse maatschappijen.

 • rondreis met uw eigen privé gids (1 gidsper eiland)
 • ontbijt
 • veblijf in luxe hotel
 • maaltijden volgens programma
 • lokale taksen