Ontdek Java & Bali met een privé gids tijdens deze unieke rondreis, nieuw programma 2021 !

top hoogtepunten
  • Bromo
  • Ijen
  • Bali
top plaatsen
  • Yogjakarta
  • Java
  • Bali
Reisprogramma
Accommodaties
Wat is inbegrepen?

Nieuwe rondreis Java Bali met Ijen vulkaan

Vlucht

Heenvlucht

Vlucht vanuit Zaventem of Amsterdam naar Yogyakarta

Dag 1
Stop

Yogyakarta

Verblijf in Santika Premiere Jogja - PK van dag 2 tot dag 4
 Meer informatie over de accommodaties en keuzemogelijkheden?

Na aankomst, meet & greet met jullie gids. Aansluitend transfer naar het hotel in Yogyakarta voor check in. Afhankelijk van het tijdstip van landing heeft u nog tijd om de stad op eigen houtje te ontdekken. We raden een wandeling aan door Jalan Malioboro waar je talrijke typische souvenir winkeltjes kan vinden, je kan natuurlijk ook relaxen aan het prachtige zwembad van je hotel.

Dag 2
Stop

Borobudur - Prambanan Temple

Na het ontbijt komt de gids u ophalen voor een bezoek aan de grootste boeddhistische heiligheid ter wereld, Borobudur. Tussen het jaar 775 en 856 werkten hier meer dan 30.000 steenkappers en 15.000 dragers samen om deze plaats vorm te geven, het resultaat een unieke site die je van de éne verbazing in de andere laten vallen. Aansluitend stadstour Yogyakarta, deze metropool met maar liefst 1 miljoen inwoners is de belangrijkste stad van Java met talrijke monumenten, universiteiten en kunst sites.
.

Borobudur - Prambanan TempleDag 3
Stop

Yogyakarta - Bromo

Verblijf in BROMO TERRACE (PK) - DELUXE KAMER van dag 4 tot dag 5
 Meer informatie over de accommodaties en keuzemogelijkheden?

Na een vroeg ontbijt transfer naar het treinstation om de ochtendtrein KA Sancaka naar Mojokerto te halen, geniet tijdens deze rit van het wisselende landschap van vulkanen en plantages. Rond de middag aankomst in Mojokerto, vervolgens reizen we verder naar Bromo over land. rest van de dag vrij, overnachten doen we in het Bromo Terrace hotel

Dag 4
Stop

Bromo - Kalibaru

Verblijf in MARGO UTOMO (PK) - SUPERIOR ROOM van dag 5 tot dag 6
 Meer informatie over de accommodaties en keuzemogelijkheden?

Heel vroeg uit de veren voor een tocht per Jeep naar een hoogte van 2440m naar het uitkijkplatform. Van hieruit kan je naast de actieve vulkaan Bromo, ook de vulkaan Mount Batok en Mount Mahameru zien. Doordat we vroeg vertrekken zal u hier een unieke zonsopgang meemaken, a once in a lifetime gebeurtenis.

Vervolgens rijden we over het zeezand van Bromo terug naar het hotel voor het ontbijt en een korte rustpauze.
Aansluitend gaat de reis naar Kalibaru met enkele stops onderweg. Aankomst in Kalibaru en overnachting in het Margo Utomo Hotel

Bromo - KalibaruDag 5
Stop

Kalibaru Banyuwangi

Verblijf in Ketapang Indah (PK) - Tweepersoonskamer van dag 6 tot dag 7
 Meer informatie over de accommodaties en keuzemogelijkheden?

Ontbijt in het hotel. Aansluitend maken we een tour door de mini-plantage rond het resort. We leren de Indonesische kruiden kennen. We zetten onze tocht verder, transfer naar Ketapang Hotel ( Deluxe Garden view room ) Banyuwangi voor verblijf in dit hotel dichtbij het strand.

Dag 6
Stop

Ijen - Singaraja Bali

Verblijf in DYNASTY RESORT BEACH CAMP - Beach Camp tent van dag 7 tot dag 9 - Alternatief: THE MENJANGAN - monsoon deluxe
 Meer informatie over de accommodaties en keuzemogelijkheden?

Vroege rit naar Paltuding per jeep. Aansluitend wandeling naar de Ijen krater om te genieten van het mooie landschap en prachtig uitzicht.
De Ijen-vulkaan, ook wel Kawah Ijen genoemd, is gelegen op Oost-Java en is één van de vele vulkanen die op Java te vinden is. Ondanks de vele vulkanen op Java is de Ijen-vulkaan niet te vergelijken met de andere vulkanen. In de 2250 meter hoge vulkaan ligt een prachtig, azuurblauw kratermeer met een diameter van een kilometer. Het is één van de meest zure meren op aarde. Zoals vele andere vulkanen is ook de Ijen nog steeds actief. Aansluitend keren we terug naar Paltuding voor retour naar het hotel voor een verfrissende douche.

Transfer naar de haven van Ketapang voor de oversteek van de Bali zeestraat met de reguliere ferry, een hele belevenis !!
Bij aankomst in Gilimanuk Harbour - Bali, wacht onze gids u op voor kennismaking en de transfer naar het hotel.

Ijen  - Singaraja BaliDag 7
Stop

Singaraja

Vandaag geniet jullie van een vrije dag.
Hebben jullie zin in een actieve dag dan hebben jullie de mogelijkheid tot het maken van een trektocht door het nationale park met de lokale ranger. Ook snorkelen behoort tot de mogelijkheden.

Singaraja Dag 8
Stop

Singaraja - Munduk

Verblijf in SANAK RETREAT - ONE BEDROOM BUNGALOW van dag 9 tot dag 10 - Alternatief: MODING PLANTATION - garden suite
 Meer informatie over de accommodaties en keuzemogelijkheden?

Voor dag en dauw vertrekken we voor een boottocht op zoek naar dolfijnen in de buurt van Lovina.
Aansluitend op deze leuke ervaring bezoeken we de GitGitwatervallen voor we aankomen in Munduk.

Dag 9
Stop

Optioneel: Trektocht nationale park 1-2 pers

Ontdek het nationale park van Bali samen uw privé gids en een lokale ranger. Deze tocht duurt ongeveer 2,5 uur en laat je kennis maken met de fauna en flora van Bali Barat nationale park. Dit park is lange tijd afgesloten geweest van de buitenwereld. Het park bestaat uit regenwouden, droge savanne, bossen, zandstranden en koraalriffen. Maar ook bergen ontbreken niet. Er liggen zelfs vier grote uitgedoofde vulkanen in het centrum van het park, deze zijn van grote afstand te zien zijn. In deze tour is de transfer vanuit uw hotel naar het nationale park en terug inclusief, hiernaast bieden we een kleine lunch. Met enig geluk zie je de 'Black Monkey's'. een aanrader.

Trektocht nationale park 1-2 persDag 9
Stop

Munduk - Ubud

Verblijf in ALAYA RESORT - DELUXE KAMER van dag 10 tot dag 13 - Alternatieven: ALILA UBUD - superior kamer, MAYA UBUD - IMPRESSIVE FOREST SUITE
 Meer informatie over de accommodaties en keuzemogelijkheden?

Na het ontbijt rijden we naar de rijstterrassen van Jatiluwih, een adembenemend panorama en Unesco Werelderfgoed. Daarna vertrekken we naar een typisch Balinees dorp.
We springen op de fiets en ontdekken onder andere de couleur local, een schooltje en een typische woning

Dag 10
Stop

Ubud

Vandaag optioneel bezoek aan een traditionele ‘Barong’dans. Daarna in zuidelijke richting naar kunstenaarsdorp Mas, bekend om zijn houtsnijwerk en maskermakers. En na een bezoek aan de ‘olifantengrot’ Goa Gajah, brengt de tocht ons naar Gunung Kawi: ‘Berg der Dichters’. Deze tempel uit de 11e eeuw is de vermoedelijke begraafplaats van Anak Wungsu en zijn vele vrouwen.
Alvorens naar het hotel terug te keren, maak je in de Bali Pulina Tropical Plantation kennis met alle inheemse planten en hun krachten. Op een prachtige uitkijkpost op het einde van de tour kan je er de bekende ‘Luwak’koffie proeven, al geruime tijd gekend als de duurste koffie ter wereld. ‘

Dag 11
Stop

Ubud

Vrije dag. Trek eropuit en snuif de sfeer op in een van de vele musea in Ubud, de culturele
hoofdstad van Bali. Heb je het liever wat sportiever, dan kan je kiezen uit twee actieve programma’s: een beklimming van Mount Batur met zonsopgang of een gedurfde raftingtocht.

UbudDag 12
Stop

Ubud - Candidasa

Verblijf in ALILA MANGGIS - superior kamer van dag 13 tot dag 14
 Meer informatie over de accommodaties en keuzemogelijkheden?

Check-out na een heerlijk ontbijt. Je maakt een volledige dagexcursie alvorens aan te komen in Candidasa. We rijden naar het meer van Batur. Hier zie je de fishfarms van dichtbij. De tocht wordt verdergezet naar de spectaculaire Kintamani-vulkaan en rijden dan langs een van de mooiste routes van Bali naar de Gunung Agung-vulkaan. Via een lange trap bereik je het heilige tempelcomplex. Het prachtige zicht op de circa 200 bouwwerken, terrassen en paviljoenen loont de beklimming.
Volgende halte: Tirtagangga, het geliefkoosde waterpaleis van de laatste Raja van Amlapura. De bergbronnen die vrij door de sierlijke zwembaden stromen worden helende en verjongende krachten toegeschreven, althans volgens de legende. Een bezoek aan de moeder tempel ‘Besakih’ mag op deze reis zeker niet ontbreken.
Tot slot rijden we verder naar Tenganan. Hier word je volledig ondergedompeld in de lokale cultuur van het kastensysteem. De bewoners van Tenganan zijn namelijk de oorspronkelijke Balinezen en laten je hun cultuur proeven door de vele verhalen die ze te vertellen hebben. In dit dorp is het kastensysteem nog duidelijk merkbaar.

Dag 13
Stop

Candidasa - Sanur

Verblijf in SUDAMALA SUITES - DELUXE SUITE van dag 14 tot dag 17
 Meer informatie over de accommodaties en keuzemogelijkheden?

Na het ontbijt rijden we naar Sanur om te genieten van een aantal dagen strandvakantie.
Tijdens een van deze dagen bezoeken we nog Tanah Lot alsook de tempel van Uluwatu en beleef je de traditionele Kecak-dans vanop de eerste rij.

Dag 14
Vlucht

Terugreis

Uw gids komt je ophalen voor de transfer naar de luchthaven, aansluitend terugvlucht.

Dag 17
Stel uw reis samen en bereken de prijs

   Hotels binnen deze rondreis

Dag 2 - 4

Santika Premiere Jogja - PK

Welkon in hotel Santika, één van de weinige moderne hotels van de regio. Kom hier tot ontspanning aan het heerlijke zwembad.

Santika Premiere Jogja
Dag 4 - 5

BROMO TERRACE (PK) - DELUXE KAMER

Het hotel, gebouwd in 2017, wordt omgeven door groene heuvels en plantages. Door zijn ligging kan u gemakkelijk alle belangrijke trekpleisters in de buurt bezoeken
Ontworpen om ten volle van de natuur te genieten. Schuif de deur naar uw privé-terras open om de frisse berglucht binnen te laten en te ontspannen.
De kamers zijn voorzien van LED TV, WIFI, badkamer en privé terras.

BROMO TERRACE (PK)
Dag 5 - 6

MARGO UTOMO (PK) - SUPERIOR ROOM

Dit resorthotel is omgeven door prachtig groen en bomen. Een zeer elegante receptie en lobby verwelkomt alle gasten met grootse pracht en praal van een vervlogen gebied.
Het hoogtepunt en de trots van het resort is echter de prachtige tuin met een breed scala aan exotische planten, bloemen, struiken en bomen. Veel vogels, kleine hagedissen en honderden vlinders zorgen voor magie in de tuin. Veel gasten beschrijven het als een botanische tuin.

Het hotel biedt kleine maar gezellige kamers, allemaal met een eigen badkamer.

MARGO UTOMO (PK)
Dag 6 - 7

Ketapang Indah (PK) - Tweepersoonskamer

Ketapang Indah Hotel ligt op een steenworp afstand van Ketapang Beach. Het beschikt over een groot buitenzwembad met een zonneterras. In alle ruimtes is gratis WiFi beschikbaar.
De kamers bschikken over airconditioning, een satelliet-tv, een kledingkast en een bureau met een zithoek. De eigen badkamer biedt een douche of bad.

Ketapang Indah (PK)
Dag 7 - 9
  • HOTEL OPTIE 1DYNASTY RESORT BEACH CAMP - Beach Camp tent

    DYNASTY RESORT BEACH CAMP - Beach Camp tent

    Welkom in dit splinternieuwe resort (geopend september 2016) ! Dit 'tenten' resort is één en al luxe. Vanaf ieder plekje van dit resort heb je een adembenemend zicht op de baai van Menjangan. De tenten zijn luxe kamers met prachtig meubilair en alle sanitaire voorzieningen. Een echte aanrader. Balirzizen was als eerste om dit resort te verkennen, naar onze mening 10/10.

    DYNASTY RESORT BEACH CAMP
  • ALTERNATIEF HOTEL OPTIE 2THE MENJANGAN - monsoon deluxe

    THE MENJANGAN - monsoon deluxe

    Rustig gelegen in Noord-West Bali vinden we het prachthotel The Menjangan. Dit is het enige luxe resort dat gelegen is in het nationale park en aan de ongerepte noordkust. Naast een zeer leuk restaurant biedt dit hotel tal van faciliteiten. De kamers zijn uitgerust met al het moderne comfort, wij voorzien de monsoon deluxe kamers. Wil u echt exclusief genieten boek dan een verblijf in één van de prachtige beach villa's. GRATIS WIFI

    THE MENJANGAN
Dag 9 - 10
  • HOTEL OPTIE 1SANAK RETREAT - ONE BEDROOM BUNGALOW

    SANAK RETREAT - ONE BEDROOM BUNGALOW

    Eén woord FANTASTISCH. Het Sanak retreak hotel is een subliem hotel met een al even unieke ligging. Het is een rustgevend toevluchtsoord, omgeven door weelderige rijstvelden. en koffie plantages. Het hotel beschikt naar een prachtig zwembad over een super leuk terras voor yoga en meditatie. gratis wifi

    SANAK RETREAT
  • ALTERNATIEF HOTEL OPTIE 2MODING PLANTATION - garden suite

    MODING PLANTATION - garden suite

    Gelegen op 1000m hoogte vinden we hotel Moding Plantation, mooi genesteld tussen de koffie plantages. Vanuit het infinity zwembad kan u genieten van de schilderachtige zichten op de bergvlakes en koffieplantages. Het is een echt charme hotel met al het moderne comfort dat u nodig heeft.

    Voor onze rondreizen voorzien een verblijf in één van de garden suites. Indien u wenst kan u ook kiezen voor een villa met privé zwembad.

    GRATIS WIFI

    MODING PLANTATION
Dag 10 - 13
  • HOTEL OPTIE 1ALAYA RESORT - DELUXE KAMER

    ALAYA RESORT - DELUXE KAMER

    Stap binnen in het 5* Alaya resort in Ubud. Het hotel is uiterst centraal gelegen vlak bij het centrum van Ubud en omringd door prachtige rijstvelden. De 60 luxekamers zijn in een Balinese stijl ingericht. Kortom een plek waar u zal kunnen tot rust komen.

    ALAYA RESORT
  • ALTERNATIEF HOTEL OPTIE 2ALILA UBUD - superior kamer

    ALILA UBUD - superior kamer

    Hotel Alila Ubud is rustig gelegen tussen de rijstvelden aan de éne kant en aan de Ayuang rivier aan de andere kant. Het resort ligt op minder dan 15 minuten van het centrum van Ubud. Het is een 'echt' boutique hotel, met prachtige kamers, een uniek zwembad en een heerlijke keuken. Balireizen kiest voor zijn rondreizen de Superior kamers, deze zijn steeds op de 1ste verdieping gelegen en bieden een prachtig zicht op de vallei. Voor een kleine toeslag kan u tevens kiezen voor de 'deluxe' kamers, deze hebben een leuke buitenbadkamer als extraatje. Andere mogelijke kamertypes; Valley Villa, Pool Villa & Terrace Tree Villa.

    GRATIS WIFI

    ALILA UBUD
  • ALTERNATIEF HOTEL OPTIE 3MAYA UBUD - IMPRESSIVE FOREST SUITE

    MAYA UBUD - IMPRESSIVE FOREST SUITE

    Trendy resort met schitterende ligging en complete uitrusting. Alles is hier ontworpen om lichaam en geest te verwennen, van de betoverende infinity-pool tot het knusse spa-paviljoen bij de zachtjes kabbelende rivier. Een echte aanrader

    MAYA UBUD
Dag 13 - 14

ALILA MANGGIS - superior kamer

Hotel Alila Manggis is gelegen in Oost-Bali in Candidasa aan de zee met zicht op de majestueuze Mount Agung, de meest heilige berg van Bali. In dit hotel komt u volledig tot rust, relax aan het prachtige zwembad of neem een duik in de oceaan. De omgeving is fenomenaal, u kan hier prachtige wandelingen maken in de natuur of gewoon heerlijk genieten van uw hotel.

De kamers zijn voorzien van al het moderne comfort, we voorzien in onze rondreizen de superior kamers, deze zijn zeer mooi gelegen op het gelijkvloers en hebben een rechtstreekse toegang tot de tuin. Indien u wenst kan u een upgrade doen naar een hoger kamertype.

Gratis WIFI

ALILA MANGGIS
Dag 14 - 17

SUDAMALA SUITES - DELUXE SUITE

Als u op zoek bent naar een echt charme boutique hotel, zoek dan niet verder. Hotel Sudamala heeft alles om je een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Het hotel is gelegen pal in het centrum van Sanur. Op minder dan 5 minuten wandelen kom je op een prachtig privé strand van het hotel. Als u het hotel binnenstapt ervaart u een rust zoals u dat in geen ander hotel zal meemaken en dit midden in het centrum. De 34 kamers zijn prachtig ingericht in een lokale stijl maar met al het moderne comfort. Wij voorzien een verlbijf in de rustig gelegen Garden Suite kamers.

SUDAMALA SUITES
Stel uw reis samen en bereken de prijs

   Praktische informatie

Vanaf de aankomst op de luchthaven van Yogjakarta tot uw vertrek zal u in de watten gelegd worden door uw privé gids. Onze prijzen zijn allesomvattend, de vluchtprijs is standaard niet inclusief, wij volgen alle promo's en bieden tevens speciale tarieven bij diverse maatschappijen.

  • rondreis met uw eigen privé gids (1 gids per eiland)
  • ontbijt
  • verblijf in luxe hotel
  • lokale taksen